Pot să fac ceva să nu mai am vise umede?
– Tom*

Nu, nu poți să faci nimic pentru a scăpa de visele umede, tocmai pentru că se întâmplă în timp ce dormi. Uneori băieții se trezesc imediat după ce au avut un astfel de vis, alteori nu.

Dacă ești îngrijorat, încearcă să îți iei un prosop lângă tine înainte să adormi. Dacă rămâi peste noapte acasă la un prieten, ia-ți cu tine un rând de lenjerie curată pentru schimb.

Cercetătorii cred că visele umede sunt cauzate de o creștere a hormonilor masculini numiți testosteron, care este normală în perioada pubertății la băieți.

Cu siguranță și prietenii sau colegii tăi au vise umede. Acestea reprezintă un fenomen comun. Din păcate, visele umede reprezintă unul dintre subiectele despre care oamenii nu vorbesc, este considerat un subiect tabu. Visele umede nu reprezintă o problemă de sănătate și nu cauzează niciun rău, dar pot să te deruteze și pot fi stânjenitoare, la început.

Poți să ceri sfatul medicului atât despre visele umede, cât și despre alte transformări prin care trece corpul tău.

*Numele a fost schimbat pentru a proteja identitatea tânărului.

Articolul face parte din campania de promovare a nevoii de educație pentru sănătate sexuală pentru adolescenți, campanie online intitulată ,,Adolescența lui ,,Nu știu”, parte din proiectul Bilet spre Adolescență, implementat timp de șase luni, în patru comunități din județul Bacău și are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos, cu focus pe sănătatea sexuală în rândul a 500 de adolescenți din municipiul Bacău, comuna Rosiori, comuna Zemeș și comuna Căiuți. Proiectul este finanțat de către Kaufland România în cadrul programului #instaredebine implementat de către Fundația de Dezvoltare a Societății Civile.
#biletspreadolescenta #educatiesexula 
#IMPLICAREAFACEDIFERENTA #KAUFLAND #INSTAREDEBINE#FDSC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.