Managementul evenimentelor este aplicarea managementului proiectelor pentru crearea şi dezvoltarea de evenimente la scară largă, cum ar fi conferințele, ceremoniile, petrecerile formale, concertele, sau convențiile. Aceasta implică identificarea publicului țintă, elaborarea conceptului evenimentului, planificarea logistică și coordonarea aspectelor tehnice înainte de lansarea evenimentul.

Procesul de planificare și coordonare a evenimentului este, de obicei, numit ,,organizare de evenimente” și poate include, în funcţie de eveniment, bugetare, planificare, construirea site-ului dedicat, obţinerea autorizaţiilor necesare, coordonarea transportului, asigurarea decorului, securitatea evenimentului, catering şi planuri pentru situaţiile de urgență .

Industria de evenimente include acum evenimente de toate dimensiunile, de la Jocurile Olimpice la mic dejun de afaceri. Multe organizații caritabile organizează evenimente pentru a construi relații cu sponsorii, pentru a strânge fonduri saupentru a-şi sărbători realizările.

Pentru o ofertă personalizată a evenimentului pe care vreţi să îl organizaţi, vă încurajăm să ne contactaţi!