Să presupunem că ai de oferit un produs sau un serviciu necesar pe piaţă.Cum poţi face ca cei care au nevoie de el să vină la tine? Răspunsul clasic ar fi, bineînţeles, publicitatea. Doar că publicitatea este scumpă şi suntem înconjuraţi de atât de mult zgomot, încât e ca şi cum am fi într-un sat şi la fiecare poartă ar fi câte un grup de colindători, fiecare cu urătura lui. Imaginaţi-vă doar. Publicitatea te poate ajuta o perioadă dar are nevoie de o poveste.
Tu ai o poveste? Una care să merite spusă? Una cunoscută? Evident că nu. La fel cum ai realizat care este produsul sau serviciul de care publicul avea nevoie, aşa va trebui să găseşti povestea pe care publicul vrea să o audă pentru a veni la tine.
Povestea este cea care face din tine un brand, un nume de care oamenii îşi vor aminti atunci când va fi momentul. Ei bine, cel care crează povestea nu este advertisingul, ci PR-ul.
Cu siguranţă PR-ul nu face minuni. Nu aduce tot publicul ţintă, peste noapte, la uşa ta. Nu ridică targetul la cote miraculoase. Te ajută să creşti lent dar sănătos.
Povestea însoţeşte produsul şi, împreună ajung la publicul tău. Ai nevoie de o poveste pe care cei care te cunosc să dorească să o ducă mai departe, să creadă atât de mult în ea încât să o spună şi altora.
Micul vrăjitor, cel care ştie cum se face şi ce se face cu o poveste de succes, se numeşte PR. Dacă vrei intr-adevăr să creezi un brand, ai nevoie de PR. Aripile cu care porneşte un brand, cele care îl poartă spre inima publicului, cele care îi asigură succesul, poartă numele de PR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.