Între 7 și 9 decembrie am avut șansa să mă împrietenesc cu 24 de adolescenți din 4 școli din județul Bacău, în cadrul proiectului ,,Bilet spre adolescență”. O experiență cât tot anul!

Ne-am jucat, am vânat comori, am petrecut și ne-am făcut costume. Ne-am distrat și ne-am simțit foarte bine. Dincolo de ce se poate vedea în fotografii și dincolo de ce se poate măsura, am câștigat ceva mult mai important, cu toții: am învățat să vorbim unii cu alții. Am învățat să ne punem întrebări. Am înțeles că nu suntem două tabere, adulți și copii (în marea majoritate a timpului, aflate într-un război rece sau foarte fierbinte).
 Mi s-a întărit convingerea că ei pot schimba lumea. Copiii noștri pot face lucruri minunate, dacă îi lăsăm și dacă îi ajutăm .

Cred în minuni și în copii!

Autorul rândurilor de mai sus este Alina Mîrț, voluntar.

Între 7-9 decembrie 2018, 24 de adolescenți au parcurs un program de training, la Slănic-Moldova, în județul Bacău, cu scopul de a învăța cum să devină educatori, traineri, pentru colegii generației lor. În perioada următoare, sub îndrumarea echipei de proiect, vor începe să organizeze activități educative pe teme de sănătate și sănătate sexuală pentru colegii din școlile unde învață.

,,Bilet spre Adolescență” este un proiect de educație pentru sănătate cu focus pe educația pentru sănătate sexuală adresat unui număr de 500 de adolescenți din Bacău, Căiuți, Roșiori și Zemeș. 
Proiectul este finanțat de către Kaufland Romania prin intermediul programului #instaredebine
#implicareafacediferenta#kaufland #instaredebine #fdsc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.